Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2012-08-10

Tájékoztató kampányt indít a Wildhorse Energy

A Wildhorse Energy az első lakossági fórumot 2012. augusztus 16-án, csütörtökön tartja 17 órától a Pécsi Kereskedelmi Központ (Pécs, Majorossy Imre u. 36.) Zsolnay Konferenciatermében. Ez része a Társaság aktív tájékoztató kampányának, mely az uránbányászat újraindításának folyamatát kívánja bemutatni, különös tekintettel a biztonsági tényezőkkel kapcsolatos esetleges félreértések tisztázására.

 

A Wildhorse alapvető fontosságúnak tartja a helyi lakosság bevonását és a projekt kivitelezése során mindenképpen figyelembe veszi a helyi érdekeket. A tisztánlátás érdekében a Társaság ezúton is tudatosítja, hogy az uránbányászat folyamatát szigorú Európai Uniós jogrendszer szabályozza. Manapság a kitermelés megindítása, a járulékos üzemek, létesítmények telepítése kizárólag hosszas és körültekintő engedélyezési folyamat után lehetséges, mely által kizárhatók a negatív környezeti hatások. E folyamatnak hangsúlyos része a sugárzástól való védelem vizsgálata. A tervezés minden mozzanatában alapvető követelmény, hogy a bánya radioaktív kibocsátása a rendkívül szigorú Európai Uniós szabályozás által megadott határérték alatt maradjon,

Társaságunk biztosítja a térségben élőket arról is, hogy a működő üzem folyamatos ellenőrzése, a dolgozók védőfelszerelése, az üzemegészségügy sokkal szigorúbb és fejlettebb manapság, mint korábban volt. Jóval magasabbak a dolgozók védelmét szolgáló munkavédelmi követelmények is, amelyeket ha nem képes betartani a bányaüzem, akkor nem is működhet. A környező lakosság védelmét szolgáló szigorú jogszabályi követelmények még inkább garantálják azt, hogy a bányászat nem gyakorolhat káros hatást a környéken élőkre.

A Társaság a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően szigorú belső és külsőellenőrző rendszert fog alkalmazni és folyamatosan ellenőrzi az üzem működését, a biztonsági berendezéseket és a munkavédelmi előírások betartását, ezáltal is garantálva a környéken élők és a dolgozók biztonságát.

A Wildhorse Energy a tájékoztató kampányával és a helyi közösség bevonásával arra törekszik, hogy az uránbányászat újjáélesztése ügyében csak hiteles és pontos információk lássanak napvilágot. Azok a félelmek ugyanis, melyeket az uránprojektet elvből ellenző civil szervezetek hangoztatnak, jórészt indokolatlanok. A Wildhorse Energy a helyi közösség bevonását célzó kampányával, melynek egyik eleme az augusztus 16-i lakossági fórum, nemcsak a társaságot, a munkafolyamatot, a lehetséges technológiákat kívánják bemutatni, hanem egyúttal a projekttel kapcsolatos aggodalmakat is szeretné eloszlatni.

A Wildhorse elkötelezett a projekt folytatása mellett, és örül annak, hogy a magyar kormány nyitott a párbeszédre, a közös gondolkodásra, mely hozzájárul az ország energetikai céljainak eléréséhez. Emellett örömmel fogadja azt is, hogy Pécs Város Önkormányzatának fontos minden olyan elképzelés, amely a település gazdasági lehetőségeinek bővítését célozza. Ám a mecseki uránbányászat jövőjét érintő valamennyi kérdés és válasz egyelőre csakis elméleti lehet, hiszen a projekt csupán előkészítési szakaszban van. Ebben a helyzetben a Társaság arra koncentrál,hogy készségesen, teljeskörű partnerségben segítse a helyi és országos szintű párbeszédet.

További információ kérhető

a Ferling PR Kft-től a nemeth.krisztina@ferling.hu címen vagy a 72/512-370-es telefonszámon

 

A sajtóközlemény letölthető formában (.doc)