Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2012-10-09

Tapasztalt szakembergárda dolgozik a Wildhorse mecseki uránprojektjén

Miközben folynak az engedélyezési eljárások a Wildhorse Energy tervezett mecseki uránbánya nyitása kapcsán, a vállalat ezúton is szeretné bemutatni, hogy rendelkezik a projekthez szükséges megfelelő szakértőkkel.

 

A Wildhorse saját alkalmazású szakembereivel és külső szakértőkkel oldja meg a vállalat operációs célkitűzéseit. Pécsi, mecseki munkaereje korábban bányákban és hasonló projektekben dolgozó szakemberkből áll, akik mind szakértőnek számítanak saját területükön belüll. Szakmai tapasztalataik biztosítékot jelentenek a jelen feladataik megfelelő ellátására is.

Benkovics István: Okleveles bányamérnök. 1979-től a Mecseki Ércbányászati Vállalatnál aknász, majd körletvezető, bányamester, üzemigazgató, vállalati főmérnök, végül vezérigazgató; a társaság átalakulása után a Mecsekérc Zrt. vezérigazgatója, majd vezérigazgató-helyettese. 2006-tól a Magyar Alagútépítő és Bányászati Korlátolt Felelősségű Társaság ügyvezető igazgatója. Jelenleg a Wildhorse Energy Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Gombor László: Okleveles bányageológus mérnök. 1983-tól a Mecseki Szénbányáknál segédaknász, majd geológus, azt követően a Mecseki Ércbányászati Vállalat bányageológusa. Később éveken át a Magyar Geológiai Szolgálat Dél-Dunántúli Területi Hivatalának vezetőjeként dolgozik, majd a Golder Associates (Magyarország) Kft.-nél bányaföldtani-bányászati tervező, utána pedig önálló szakértő. 2010-ben kerül a Wildhorse Energy Hungary Kft-hez, ahol jelenleg a mecseki uránprojekt kutatásvezetője.

Balogh Zoltán: Okleveles bányageológus mérnök. 1984-ben a Mecseki Ércbányászati Vállalatnál áll munkába. Geológusként 1997-ig ott, majd a Magyar Geológiai Szolgálat Dél-Dunántúli Területi Hivatalánál dolgozik. 2007-ben a Magyar Bányászati és Földtani Hivatal bányafelügyeleti geológusa, jelenleg pedig a Wildhorse Energy Hungary Kft. vezető geológusaként tagja az az uránkutatási csoportnak.

Mázik Jenő: Okleveles geofizikus mérnök, mélyfúrás geofizikai szakmérnök. 1984-től a Mecseki Ércbányászati Vállalat geofizikus mérnöke, később művezetője. 1997-tel kezdődően a Dél-dunántúli Környezetvédelmi Felügyelőségen műszaki ügyintéző, talaj- és vízvédelmi szakértő. 2007 óta a Wildhorse Energy Hungary Kft. uránérc-kutatást vezető geofizikusaként dolgozik.

A Wildhorse Energy Plc. felső vezetőségében szintén rendkívül tapasztalt szakembereket találhatunk, akik már letették névjegyüket a bányászati projektek területén. Köztük Mark Hohnen, a Wildhorse elnöke számos állami és magánvállalat megalapításában és irányításában vállalt szerepet, legutóbb - a Kalahari Minerals Plc. elnökeként - a globális jelentőségű Husab Urán Projekt (Namíbia) irányításában is. A vezetőség sokat köszönhet Ian Middlemas szaktudásának is., A Wildhorse független igazgatója szintén számos vállalkozásban kamatoztatta vezetői szakértelmét. A Mantrsa Resources Limited elnökeként szolgált mialatt a cég sikeresen véghezvitte a Tanzániai Mkuju River uránium projektet.

A Wildhorse munkatársainak együttes tapasztalata biztosítja, hogy a vállalat megfelelő szakmai háttérrel rendelkezik a mecseki uránprojekt sikeres továbbfejlesztéséhez. Abban az esetben, ha egy adott feladatot nem tud véghezvinni belső szakemberekkel, ott külső szakértőket alkalmazvezető nemzetközitervező-szakértő cégektől. A Wildhorse jelenleg is több külföldi, de jellemzőbben hazai, a tervezési, kutatási gyakorlatban elismert és vezető szakértővel, céggel dolgozik együtt.

További információ kérhető

a Ferling PR Kft-től a nemeth.krisztina@ferling.hu címen vagy a 72/512-370-es telefonszámon

 

A sajtóközlemény letölthető formában (.doc)

  • WHE_kozlemeny_szakmaisag_20121009.doc Letöltés